Activitats

Pasolini a la Filmoteca de Catalunya i al CCCB

PASOLINI Aquells que estiguin a Barcelona i els agradaria descobrir o redescobrir l’univers de Pier Paolo Pasolini, ho tindran ben fàcil.

Demà, 16 de maig, s’estrena a la Filmoteca de CatalunyaPasolini, el cinema de poesia”, una retrospectiva que inclou tota la seva obra filmada i també aquelles pel·lícules en les que va intervenir com a guionista o actor. Aquest cicle es podrà gaudir fins el 31 de juliol. En aquest enllaç trobareu tot el programa. La primera sessió serà demà a les 20.00h. S’inaugurarà amb una taula rodona amb la participació de Josep Maria Castellet, Roberto Chiesi i Xavier Juncosa. Posteriorment es projectarà Saló o le 120 giornate di Sodoma (1975), el darrer film que Pasolini va realitzar com a cineasta.

Aquest mateix mes el CCCB inaugura ‘PASOLINI ROMA’. Es podrà visitar del 23 de maig al 15 de setembre. L’exposició està fragmentada cronològicament en sis apartats i cada un correspon a una de les etapes vitals i creatives del protagonista a Roma, que hi va viure des del 28 de gener del 1950 fins la seva mort, 1975. Aquesta aproximació a l’escriptor i cineasta Italià mitjançant la relació que tenia amb Roma, s’hi veuran representades: la poesia, la política, el compromís civil, el sexe, l’amistat i el cinema. Roma, més enllà d’un simple escenari, es converteix en un espai d’observació i transformació. És un projecte compartit entre el CCCB, Cinémathèque Française de París, el Azienda Palaexpo – Palazzo delle Esposizioni de Roma i el Martin Gropius Bau de Berlín.

Us ho recomanem!

8 comments

  1. I simply want to say I’m newbie to blogs and seriously liked your blog. Almost certainly I’m planning to bookmark your website . You amazingly have perfect writings. Thank you for sharing your website.

  2. I simply want to tell you that I’m newbie to weblog and certainly enjoyed you’re website. Very likely I’m likely to bookmark your blog . You actually come with impressive articles. Appreciate it for revealing your webpage.

  3. How is it that just anybody can publish a blog and get as popular as this? Its not like youve said something extremely impressive more like youve painted a fairly picture above an issue that you know nothing about! I dont want to sound mean, right here. But do you really think that you can get away with adding some quite pictures and not actually say anything?

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.