“Una cultura sense Estat, un Estat sense cultura?”

El proper dijous 3 d’octubre a les 18:30 h. tindrà lloc al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats de Catalunya (Rambla Catalunya, 8. pral. 08007 Barcelona) l’acte “Una cultura sense Estat, un Estat sense Josep Maria Muñoz. Dcultura?”, a càrrec de Josep Maria Muñoz, director de la revista L’Avenç, que conversarà amb el professors dels Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC, Josep-Anton Fernàndez i Teresa Iribarren.

En l’acte s’examinarà l’evolució de la cultura en els darrers anys, així com les perspectives de la situació actual i les de futur, tenint en compte l’actual context polític i social. Josep Maria Muñoz és també autor de diversos textos d’anàlisi i diagnòstic de la nostra cultura en es darres anys.

Josep Maria Muñoz és autor de diversos textos d’anàlisi i diagnòstic entorn a la situació de la cultura catalana en els darrers anys, tan a les pàgines de L’Avenç, on va publicar el seu conegut article “Sis tesis sobre la cultura catalana”, com en els mitjans de comunicació, on regularment ha comentat l’actualitat de l’evolució cultural i política del país. L’acte examinarà,  a partir de les reflexions de Muñoz, l’evolució i la situació actual de la cultura catalana, en un context polític i econòmic d’excepció marcats per la profunditat d’una la crisi que afecta severament tots els sectors culturals –tan públics com privats-, i pel gir que la política catalana ha fet en els darrers dos anys amb l’emergència del  sobiranisme i la reclamació puixant d’un Estat propi. I, al mateix temps avaluarà perspectives de futur davant uns escenaris que es presenten incerts. Els professors Josep-Anton Fernàndez, autor del llibre El malestar de la cultura catalana (2008), i la professora Teresa Iribarren, seran els encarregats de mantenir una conversa oberta amb el nostre convidat.

L’acte l’organitzen el Màster en Humanitats: art, literatura i cultura contemporànies i el Grau d’Humanitats dels Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC.

Inscripció.

Amb la col·laboració de:
índice

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*