Història

Patrimoni en conflicte: entrevista a la Professora Glòria Munilla

Belchite_y_Torre_de_San_Martín_de_Tours,_Belchite

Us recomanem l’entrevista al programa Despierta Aragón de Aragón Radio, la Radio Autonómica de Aragón, a la professora Glòria Munilla, directora del màster universitari de la Mediterrània antiga, sobre Patrimoni en conflicte.

http://www.aragonradio.es/podcast/emision/117217/
(minuts 10’38 a 10’48)

En l’entrevista es tracten els motius i les conseqüències que els conflictes bèl·lics plantegen al Patrimoni cultural mundial, centrant-se en el cas de Síria i les destruccions i el tràfic ilegal d’obres d’art de jaciments arqueològics tan simbòlics a nivell mundial com Palmira, l’antiga Aleppo o altres relacionats amb els orígens de la civilització occidental concentrats al que clàssicament anomenem Pròxim Orient.

Es tracta també el tema de la recerca sobre el patrimoni cultural al llarg de la Guerra Civil a Espanya i la seva repercussió, prenent com a exemple el cas de Belchite.

2 comments

  1. “Whats Taking place i’m new to this, I stumbled upon this I’ve found It positively useful and it has helped me out loads. I hope to give a contribution & help other customers like its aided me. Good job.”

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.