Art

Sant Martí del Canigó i Sant Miquel de Cuixà

Dins de la quarta edició del cicle Catalunya, laboratori d’Humanitats, dels Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC, tindrà lloc el dissabte 4 de juliol una sortida centrada en les abadies de la Catalunya Nord, en la qual es tractaran els àmbits temàtics següents:

 • els monestirs medievals: espiritualitat o política?
 • la improbable independència de Catalunya: una visió històrica (del 988 al 2015)

sant_marti_del_canigo
Estat de l’abadia de Sant Martí del Canigó el 1902

Sant_Michel_Cuxa
Sant Miquel de Cuixà a inicis del segle XX. Fotografia d’Eugène Trutat (1840-1910)

El programa d’aquesta jornada serà el següent:

– trobada a les 10 h al poblet de Casteil, passat Vernet les Bains, a l’inici del camí que puja cap a Sant Martí del Canigó

– de 10  a 10,45 h: pujada, a peu, cap a sant Martí del Canigó

– de 11 a 12,15 h: visita de l’abadia de sant Martí del Canigó (guia en castellà)

– de 12,15 a 13 h: retorn a Casteil i, amb cotxe, i desplaçament a Vernet les Bains

– de 13 a 14,30 h: dinar al restaurant Princess

– de 14,30 a 15 h: desplaçament cap a sant Miquel de Cuixà

– de 15 a 16,15 h: visita a l’abadia de sant Miquel de Cuixà

– de 16,15 a 16,45 h: desplaçament cap a Vilafranca de Conflent per Codalet

– de 17 a 18 h: visita de les coves Gran Canaletes

– de 18,45 a 20 h: pujada i visita del Fort Libèria

Inscripció obligatòria (places cobertes)

Informacions d’interès

De Barcelona al poblet Casteil hi ha uns 250 km (unes 3 hores llargues). La ruta més ràpida és per l’autopista direcció Perpinyà i, abans d’arribar-hi, agafar la carretera N 116 direcció Prades (o Prada). En cas de dubte en alguna rotonda, seguir direcció Andorra. Anar direcció Vilafranca de Conflent i abans de creuar un pont per entrar a la ciutat, continuar direcció Vernet les Bains (està, però, indicada la direcció cap a l’abadia de sant Martí del Canigó).

Aparcar al petit poblet de Casteil, de cases disperses. Al final de la carretera que haurem seguit i a la sortida del poble, hi ha un pàrquing prop d’un càmping. En el lloc de trobada, a l’inici de la pujada cap el monestir, hi ha un petit bar amb terrassa.

La pujada, a peu, al monestir pot durar entre 35 i 45 minuts, a ritme tranquil. No cal portar calçat de muntanya atès que és una pista asfaltada.

Preus: visita de sant Martí del Canigó: 5,5 € per ser grup (o 4 €per ser estudiants -no sé quina tarifa ens aplicaran) -gratuïta menors de 12 anys. Visita sant Miquel de Cuixà: 4 €. Dinar: 20 €. Coves Gran Canaletes: 10 € (nens 6 €). Fort Libèria: 6 € (3,5 € nens).

El fet de quedar d’hora al matí és per adaptar-nos als horaris francesos i per a aprofitar al màxim el dia, atès que es tracta d’una sortida de molts quilòmetres. Si algú, per no haver de matinar tant, prefereix anar-hi divendres, pot trobar hotel a Vernet les Bains (el lloc on dinem és l’hotel/restaurant Princess); també es pot mirar a Vilafranca de Conflent o a Prades.

Com sempre, els horaris i les diverses visites poden fluctuar en funció del ritme de desplaçament del grup. Per si hi ha alguna incidència durant la sortida podeu trucar al telèfon 647 08 08 45

Professor que impartirà els seminaris:
Dr. Joan Campàs Montaner
jcampas@uoc.edu        Aura digital

mapa_zona

223 comments

 1. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 2. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 3. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 4. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 5. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 6. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 7. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 8. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 9. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 10. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 11. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 12. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 13. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 14. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 15. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 16. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 17. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 18. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 19. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 20. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 21. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 22. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 23. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 24. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 25. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 26. Sick and tired of being bored? There’s nothing at all good to watch on TV these days. How many cat videos can you watch at YouTube? What you really want is some live adult entertainment. That’s what http://www.camgirl.pw is all about. It’s 24/7 excitement like you’ve never seen before. Check it out and tell a friend. Something this good needs to be shared.

 27. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 28. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 29. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 30. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 31. I just want to tell you that I am just newbie to blogging and site-building and seriously savored this web-site. Most likely I’m likely to bookmark your blog post . You really come with great writings. With thanks for sharing your web-site.

 32. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 33. Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

 34. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 35. This is a new list for today. I’m sorry about the last two lists. You may find some proxies not working the way they should. There was also duplicates in the list. I’m still learning about free public proxies. I hope you can make good use out of this list.

 36. The weekend is fast approaching and that means you’ve got plenty of time to relax. Spend some of your downtime with a sexy lady. You’ll be amazed by just how much fun it can be. There are plenty of them to choose from at http://www.camgirl.pw That site is literally loaded with babes.

 37. Weekends were made for spending time with cam girls. Not just any cam girls. The ones at http://www.camgirl.pw are super hot. These are the girls who you drool over. Have yourself a good time with these beauties. You’ll definitely have a smile all over your face afterwards.

 38. qIliX6 You can definitely see your expertise in the work you write. The sector hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe. All the time follow your heart.

 39. “Thanks for the auspicious writeup. It in reality was a leisure account it. Look complicated to more delivered agreeable from you! However, how could we be in contact?”

 40. Coolone! Interesting article over here. I spent 1 hour trying to find such informations. I’ll also share it with some friends interested in it. Done with the task done, I’m going to visit some online Cams. Thanks!!

 41. The week has just begun and that means it’s time to relieve some stress. You’ve got plenty of work ahead of you. You’ll need all the relaxation you can sneak in. No one can melt the stress like a cam girl can. At http://www.camgirl.pw you’re sure to find a cutie that will make you forget all about whatever was stressing you out.

 42. Excellent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just extremely great. I actually like what you have acquired here, really like what you are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart. I can not wait to read much more from you. This is really a terrific site.

 43. wonderful submit, very informative. I wonder why the opposite experts of this sector do not notice this. You should continue your writing. I’m sure, you have a huge readers’ base already!

 44. “I’m not sure exactly why but this site is loading extremely slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.”

 45. Cool info! Interesting information over here. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.| I couldn’t refrain from commenting. I have spent 1 hour searching for such infos. I’ll also share it with a couple of friends interested in it. I’ve just bookmarked this website. Finished with the task done, I going to visit some live Webcams. Danke!! Greetings from Europe!

 46. I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one these days..

 47. Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I will be sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

 48. Thank you a bunch for sharing this with all folks you actually recognise what you’re talking approximately! Bookmarked. Kindly also seek advice from my website =). We could have a hyperlink alternate arrangement among us!

 49. I do consider all of the ideas you have presented on your post. They are very convincing and will definitely work. Still, the posts are too short for starters. May just you please prolong them a bit from subsequent time? Thank you for the post.

 50. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 51. I’ve been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.

 52. I enjoy you because of all of your hard work on this site. Ellie really loves participating in investigation and it’s really easy to understand why. Most of us learn all of the powerful manner you create insightful information through the web site and in addition recommend participation from other ones on the theme then our favorite child is without a doubt learning a lot. Have fun with the remaining portion of the new year. You’re conducting a splendid job.

 53. My spouse and i ended up being now ecstatic that Edward managed to round up his basic research from your precious recommendations he got out of the web pages. It’s not at all simplistic to just choose to be making a gift of steps which usually many people could have been trying to sell. We recognize we now have you to be grateful to because of that. The type of illustrations you made, the straightforward web site navigation, the relationships you make it possible to promote – it’s mostly astonishing, and it is making our son and us reason why this content is brilliant, and that’s especially mandatory. Thanks for the whole lot!

 54. The other day, while I was at work, my cousin stole my iPad and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 55. I really wanted to write a quick word to express gratitude to you for all the splendid pointers you are sharing here. My long internet search has at the end been paid with awesome know-how to go over with my friends and family. I would say that we visitors are extremely lucky to live in a wonderful community with so many wonderful people with very beneficial pointers. I feel quite grateful to have come across your website page and look forward to some more entertaining times reading here. Thanks a lot once again for a lot of things.

 56. I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this web site. Thank you, I¡¦ll try and check back more frequently. How frequently you update your web site?

 57. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is great blog. An excellent read. I will definitely be back.

 58. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

 59. Someone necessarily assist to make seriously articles I might state. That is the very first time I frequented your website page and to this point? I amazed with the research you made to make this actual put up amazing. Wonderful process!

 60. I will immediately seize your rss feed as I can’t find your email subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly permit me understand in order that I may subscribe. Thanks.

 61. Hello, i think that i saw you visited my website thus i came to “return the favor”.I am attempting to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 62. Normally I do not read article on blogs, but I wish to say that this write-up very compelled me to take a look at and do it! Your writing style has been surprised me. Thanks, very great post.

 63. I think this is among the most vital information for me. And i am glad reading your article. But should remark on few general things, The web site style is ideal, the articles is really nice : D. Good job, cheers

 64. I carry on listening to the news broadcast speak about getting free online grant applications so I have been looking around for the best site to get one. Could you advise me please, where could i find some?

 65. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is fantastic blog. An excellent read. I’ll certainly be back.

 66. excellent put up, very informative. I wonder why the opposite experts of this sector don’t understand this. You must proceed your writing. I’m sure, you have a great readers’ base already!

 67. I usually do not create a bunch of comments, however i did some searching and wound up here . And I do have 2 questions for you if it’s allright. Is it just me or does it look as if like some of these responses appear as if they are coming from brain dead people? 😛 And, if you are posting at other sites, I’d like to keep up with anything new you have to post. Would you list of all of all your public pages like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

 68. My wife and i ended up being ecstatic when Chris could conclude his preliminary research via the precious recommendations he got through the web page. It is now and again perplexing to simply be freely giving guides which usually others could have been making money from. And we also remember we need the blog owner to appreciate because of that. These explanations you’ve made, the simple website menu, the relationships you give support to engender – it’s many superb, and it’s leading our son and the family believe that this subject is amusing, and that is extremely serious. Thanks for all the pieces!

 69. Thank you a lot for sharing this with all folks you actually know what you’re talking about! Bookmarked. Kindly additionally talk over with my site =). We may have a link change agreement between us!

 70. I do accept as true with all the ideas you’ve offered in your post. They are really convincing and can certainly work. Still, the posts are too short for starters. Could you please prolong them a little from next time? Thank you for the post.

 71. My husband and i felt relieved that Michael managed to finish up his preliminary research using the ideas he was given out of the web pages. It is now and again perplexing to simply continually be giving for free tactics that many others might have been trying to sell. We discover we have the writer to give thanks to for this. The illustrations you’ve made, the straightforward web site menu, the relationships your site make it possible to foster – it’s got all powerful, and it’s really making our son in addition to us recognize that the issue is satisfying, which is certainly really important. Thanks for the whole lot!

 72. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite reason appeared to be on the net the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 73. I am only writing to let you know of the perfect encounter my cousin’s child had browsing your blog. She even learned plenty of pieces, which included what it is like to possess a very effective teaching mindset to have men and women quite simply know just exactly several multifaceted topics. You undoubtedly did more than readers’ desires. Many thanks for imparting the beneficial, trusted, informative and fun tips about that topic to Evelyn.

 74. Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I’ll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll certainly return.

 75. Good point! Interesting tips over here. It is pretty worth enough for me. Personally, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.| I could not refrain from commenting. I ‘ve spent 3 hours trying to find such tips. I’ll also share it with a couple of friends interested in it. I’ve just bookmarked this web. Right now with the search done, I’ll watch some WAGs Webcams. Gracias!!! Regards from Mundial 2018!

 76. It’s perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or advice. Maybe you could write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

 77. I definitely wanted to type a simple note in order to express gratitude to you for some of the great tips and hints you are giving out on this website. My considerable internet search has finally been honored with reliable knowledge to share with my great friends. I would claim that we website visitors actually are definitely blessed to dwell in a useful place with so many brilliant individuals with insightful methods. I feel very much blessed to have used the web pages and look forward to really more entertaining minutes reading here. Thank you again for everything.

 78. It¡¦s truly a great and useful piece of information. I¡¦m satisfied that you just shared this useful information with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

 79. I precisely had to appreciate you all over again. I’m not certain the things I might have worked on without the type of methods shared by you on that concern. It had been a real distressing matter for me, however , encountering your professional tactic you managed the issue made me to jump over gladness. I am thankful for your assistance and sincerely hope you recognize what a powerful job you’re putting in instructing men and women thru your webpage. Most probably you’ve never come across any of us.

 80. Things i have observed in terms of personal computer memory is the fact there are specifications such as SDRAM, DDR and so on, that must fit in with the specs of the mother board. If the computer’s motherboard is fairly current while there are no operating-system issues, upgrading the memory literally normally takes under one hour. It’s one of the easiest laptop or computer upgrade techniques one can envision. Thanks for spreading your ideas.

 81. One thing I’d prefer to say is that often before buying more computer memory, look into the machine within which it could well be installed. In the event the machine can be running Windows XP, for instance, the particular memory ceiling is 3.25GB. Applying in excess of this would merely constitute a waste. Make sure that one’s motherboard can handle the actual upgrade quantity, as well. Great blog post.

 82. I have seen many useful points on your web page about desktops. However, I have the view that laptop computers are still not nearly powerful more than enough to be a good choice if you typically do jobs that require lots of power, including video croping and editing. But for net surfing, microsoft word processing, and quite a few other common computer functions they are just fine, provided you never mind small screen size. Appreciate sharing your ideas.

 83. I have seen plenty of useful things on your internet site about desktops. However, I have got the impression that lap tops are still not quite powerful enough to be a sensible choice if you typically do tasks that require plenty of power, such as video enhancing. But for web surfing, word processing, and majority of other typical computer functions they are just great, provided you don’t mind the screen size. Thanks for sharing your thinking.

 84. Good site! I truly love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a nice day!

 85. Hello there friend! I was very pleased to find this web-site.I wanted to thanks for your time for this wonderful read!! I definitely enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you blog post. Again thanks alot for this!

 86. I would like to thnkx for the efforts you’ve put in writing this site. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming also. In fact your creative writing abilities has encouraged me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a great example of it.

 87. Terrific paintings! That is the kind of information that are meant to be shared around the net. Disgrace on the search engines for not positioning this submit upper! Come on over and talk over with my web site . Thanks =)

 88. Good blog post. What I would like to contribute is that pc memory needs to be purchased in case your computer still can’t cope with anything you do with it. One can mount two good old ram boards having 1GB each, in particular, but not certainly one of 1GB and one having 2GB. One should make sure the company’s documentation for one’s PC to be certain what type of storage is essential.

 89. I’ve been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.

 90. Interesting blog post. Some tips i would like to make contributions about is that personal computer memory should be purchased should your computer still cannot cope with everything you do by using it. One can mount two good old ram boards having 1GB each, for example, but not one of 1GB and one with 2GB. One should make sure the car maker’s documentation for the PC to make sure what type of memory is essential.

 91. I have learned some new things via your blog. One other thing I’d like to say is the fact that newer pc operating systems are likely to allow far more memory to be used, but they as well demand more storage simply to operate. If an individual’s computer could not handle more memory as well as newest software requires that memory increase, it usually is the time to buy a new PC. Thanks

 92. One thing I would like to say is the fact that before acquiring more computer system memory, check out the machine directly into which it is installed. If the machine is actually running Windows XP, for instance, a memory threshold is 3.25GB. Applying greater than this would just constitute some sort of waste. Make certain that one’s motherboard can handle this upgrade volume, as well. Thanks for your blog post.

 93. Thanks for your post. I also believe that laptop computers have become more and more popular lately, and now are often the only form of computer employed in a household. This is due to the fact that at the same time they are becoming more and more cost-effective, their processing power keeps growing to the point where these are as strong as pc’s coming from just a few in years past.

 94. Good blog post. Things i would like to make contributions about is that laptop memory ought to be purchased when your computer is unable to cope with whatever you do along with it. One can mount two RAM boards containing 1GB each, as an illustration, but not certainly one of 1GB and one having 2GB. One should check the maker’s documentation for one’s PC to be sure what type of memory space is needed.

 95. Thanks for the recommendations you have shared here. Something important I would like to say is that laptop memory requirements generally go up along with other breakthroughs in the engineering. For instance, when new generations of cpus are introduced to the market, there’s usually a corresponding increase in the scale preferences of all laptop or computer memory in addition to hard drive space. This is because the application operated simply by these cpus will inevitably surge in power to make use of the new technology.

 96. I’ve learned newer and more effective things through your web site. One other thing I’d like to say is that often newer laptop os’s usually allow extra memory to be utilized, but they also demand more ram simply to operate. If an individual’s computer could not handle additional memory as well as the newest computer software requires that memory increase, it usually is the time to buy a new Computer system. Thanks

 97. Thanks for expressing your ideas here. The other issue is that when a problem comes up with a personal computer motherboard, people today should not consider the risk with repairing that themselves for if it is not done right it can lead to irreparable damage to an entire laptop. It will always be safe just to approach a dealer of that laptop with the repair of the motherboard. They have got technicians with an know-how in dealing with notebook computer motherboard troubles and can make right analysis and undertake repairs.

 98. Thanks for the suggestions you have contributed here. One more thing I would like to mention is that computer memory demands generally rise along with other breakthroughs in the technological innovation. For instance, as soon as new generations of processor chips are brought to the market, there is certainly usually a related increase in the shape calls for of all pc memory and hard drive room. This is because the application operated simply by these processors will inevitably rise in power to use the new technological innovation.

 99. I have learned some new things by means of your blog. One other thing I want to say is that newer computer system operating systems are inclined to allow much more memory to be used, but they likewise demand more memory space simply to operate. If one’s computer cannot handle a lot more memory and the newest software program requires that memory increase, it may be the time to buy a new Computer system. Thanks

 100. Thanks for revealing your ideas right here. The other matter is that any time a problem arises with a computer motherboard, individuals should not consider the risk associated with repairing the item themselves because if it is not done properly it can lead to irreparable damage to all the laptop. Most commonly it is safe to approach your dealer of the laptop for that repair of the motherboard. They have got technicians who may have an knowledge in dealing with notebook computer motherboard troubles and can make the right diagnosis and conduct repairs.

 101. Hello there friend! This is the right blog for anyone who wants to find out about this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want?HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just great! Again thanks alot for this!

 102. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. After all I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

 103. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 104. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 105. One thing I’d really like to say is before getting more laptop or computer memory, have a look at the machine directly into which it will be installed. If your machine can be running Windows XP, for instance, the particular memory limit is 3.25GB. Putting in greater than this would basically constitute some sort of waste. Be sure that one’s mother board can handle your upgrade quantity, as well. Thanks for your blog post.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.