Humanitats

Ciutats efímeres, ciutats d’esdeveniments: noves estratègies de sostenibilitat de ciutat

FIRES, FESTES I FESTIVALS A LA CIUTAT
COM A ESTRATÈGIA SOSTENIBLE

Ens estem acostumant a que les nostres relacions socials, sobretot urbanes, s’articulin cada vegada més entorn a esdeveniments. En un moment en que el consum de l’oci es desenvolupa principalment de forma individual, els esdeveniments es converteixen en lloc de trobada excepcional.

BANNER CIUDADES EFIMERAS cat v2

La excepcionalitat transforma les accions relacionals a la vegada que l’entorn, generant efectes tant positius com negatius, a l’espai on es desenvolupen. Per tant les ciutats acollidores de grans i petits esdeveniments es transformen exponencialment en funció dels actes que acullen. Així, tant la administració com la societat civil, ha de ser molt conscient que els portafolis que aprovin han d’anar acompanyats de processos d’avaluació que permetin valorar els efectes generats per les fires, les festes o els festivals que decideixen organitzar en la seva ciutat.

Barcelona ha estat un cas d’estudi exemplar, transformant la seva arquitectura urbana i social en funció i a través de tots els esdeveniments que ha acollit. Des de les primeres Exposicions Universals (1888 i 1929), els Jocs Olímpics (1992) passant pel Fòrum Universal de les Cultures (2004), fins a les actuals programacions estiuenques de desenes de festivals paral·lels.

Així doncs per a aquelles ciutats que ja han experimentat certa transformació, la sostenibilitat es entesa com a equilibri entre els esdeveniments i el seu entorn. Com a procés que busca un ideal comú, i es planteja com a element transgressor per aconseguir una estabilitat que no alteri de forma exponencial allò que no es vol canviar.

La sostenibilitat d’esdeveniments com a estratègia de ciutat és el tema que tractarem a la jornada Ciutats efímeres, esdeveniments com a estratègia de ciutat, amb la participació d‘experts com Greg Richards i Donal Getz. Aquesta jornada tindrà lloc el dia 11 de Maig a l’auditori del CERC, i es tracta de la sessió oberta del Seminari Internacional de l’ATLAS Events Special Interesnt Group titulat Rethinking the Eventful City: Perspectives, Practices, Prospects que es desenvoluparà a la seu de la Universitat Oberta de Catalunya amb més de 20 experts internacionals.

Inscripció gratuïta i oberta a tothom! Activitat organitzada en la programació del postgrau Gestió d’esdeveniments: culturals, esportius i corporatius.

Entitats organitzadores:
logos ciutats efimeres
logo-apgcc

51 comments

  1. Your article on Ciutats ef??meres, ciutats d???esdeveniments: noves estrat??gies de sostenibilitat de ciutat – Arts i Humanitats is awesome. I hope you can continue delivering many lot blog in the future. Be prosperous humanitats.blogs.uoc.edu

  2. Enormous concerns right here. Now i am prepared to see your write-up. Appreciate it a whole lot exactly what looking ahead to consult you actually.. video youtube terbaru Would you like to make sure you drop me a e-mail?

  3. “I in addition to my friends happened to be following the best helpful tips found on your website while all of the sudden I got a terrible feeling I had not thanked the web blog owner for those tips. My women happened to be totally stimulated to read through them and have absolutely been having fun with these things. We appreciate you getting very helpful and for picking this kind of brilliant subject areas millions of individuals are really needing to understand about. My personal honest apologies for not expressing appreciation to earlier.”

  4. “I’m curious to find out what blog system you have been using? I’m experiencing some minor security issues with my latest blog and I would like to find something more safe. Do you have any suggestions?”

  5. Simply want to say your article is as surprising. The clarity in your submit is just nice and that i can think you’re an expert on this subject. Fine together with your permission allow me to grasp your feed to keep updated with impending post. Thank you 1,000,000 and please carry on the gratifying work.

Comments are closed.