Humanitats

Per què Humanitats? Aportacions des de tutoria (2/3)

Tutors: Marcel Cano, Rosa Serrano, Jordi Nadal i David Rull

Marcel Cano Soler
Per què humanitats? No hauríem de deixar que el pes de la prova recaigués sobre els que diuen no a les humanitats? Són els mateixos que diuen no al pensament crític, aquells que només consideren bo allò que és útil –i que defineixen allò útil com allò econòmicament rendible o instrumentalmenteficient–. Potser són també els mateixos que ens han portat a la situació crítica en la que ens trobem avui. En un món civilitzat haurien de ser ells els que haguessin de justificar la seva existència. En canvi, si som els humanistes els que hem de rendir comptes de la necessitat de les nostres matèries, segurament és per que la nostra és una societat ben poc humana.

Humanitats significa obrir-se a moltes maneres de veure el món i fugir del pensament únic; ser capaç de percebre la bellesa –i la lletjor– allí on no s’espera i no mirar amb ulls amansits cap a una sola direcció; poder expressar-se amb belles i antigues paraules i no quequejar en neollengua. En definitiva és ser plenament humà. Qui no ho vulgui ser que ens doni bones raons per que deixem de ser-ho!

Rosa Serrano Centelles
Si no fos perquè és un tòpic diria que “és una bona pregunta”. Bé, d’això es tracta, de fer preguntes interessants, de fer-nos preguntes interessants. Els estudiants han de fer-se moltes preguntes… en especial els d’Humanitats. Preguntes que qüestionin el nostre món, que cerquin solucions als problemes i als reptes. No és una tasca senzilla, però aquells que estimem les Humanitats solem  ser persones inquietes.

Hom espera de les Humanitats que li ofereixin conceptes i destreses per entendre el món, per fer-se’n càrrec, per continuar plantejant-se preguntes i per saber trobar-ne respostes.

Ens cal gent capacitada en Humanitats en el món de l’ensenyament, en la gestió d’ONGs, en el món de les relacions internacionals, en la gestió cultural de museus, teatres, orquestres… ens cal gent amb HUMANITATs.

Vet aquí per què.

Jordi Nadal Tersa
Potser el moviment pendular és un fet inherent a les nostres societats. Els homes que van marcar el pensament clàssic eren filòsofs, biòlegs, matemàtics, psicòlegs… com Aristòtil; escriptors, oradors, polítics, filòsofs… com Ciceró.

Des d’aquests inicis vam arribar al segle XX on la hiper-especialització acadèmica ens ha donat cosmòlegs com Einstein o físics teorètics com Abrikosov. Els matemàtics ara fan àlgebra com Freedman o sistemes caòtics com Lai-Sang Young.

L’aprofundiment i especialització en les ciències ens permet gaudir del molts dels avenços que té la nostra societat del benestar, però sovint hem perdut la capacitat d’aturar-nos i pensar.

Tenim la capacitat enginyeril, informàtica i electrònica per construir trens que ens porten a 300 km per hora, però sabem preguntar-nos on volem anar? La biotecnologia modifica genèticament els aliments per produir més i a millor preu, però sabem preguntar-nos què volem menjar? La macroeconomia ens valora pel nostre IPC, el PIB, la prima de risc, la inflació, etc, però sabem fer una economia al servei de la gent?

Tan obvi com que la societat necessita enginyers, economistes, biòlegs i matemàtics, hauria de ser que necessita humanistes que pensin, valorin i treballin de forma conjunta les ciències humanes i les ciències socials.

David Rull Ribó
Avui en dia és fàcil oblidar el valor de la reflexió atrapats, com estem, entre la immediatesa dels mitjans i la rapidesa amb la que ens fan arribar notícies, minut a minut, segon a segon, en titulars, en 140 caràcters, per tot arreu… L’allau d’informació al que estem sotmesos ens deixa tant poc espai per aturar-nos i pensar que hom sovint acaba per no entendre res i s’extravia. Les Humanitats –sigui quina sigui la disciplina des de la que ens hi apropem– són reflexió i la reflexió, al meu entendre, és la millor manera de destriar el gra de la palla i de donar una mica de sentit i de llum –com deia Goethe– al nostre món.

129 comments

 1. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 2. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 3. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 4. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 5. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 6. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 7. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 8. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 9. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 10. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 11. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 12. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 13. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 14. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 15. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 16. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 17. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 18. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 19. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 20. Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

 21. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 22. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 23. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 24. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 25. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 26. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 27. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 28. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 29. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 30. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 31. This is a new list for today. I’m sorry about the last two lists. You may find some proxies not working the way they should. There was also duplicates in the list. I’m still learning about free public proxies. I hope you can make good use out of this list.

 32. This is a new list for today. I’m sorry about the last two lists. You may find some proxies not working the way they should. There was also duplicates in the list. I’m still learning about free public proxies. I hope you can make good use out of this list.

 33. The weekend is fast approaching and that means you’ve got plenty of time to relax. Spend some of your downtime with a sexy lady. You’ll be amazed by just how much fun it can be. There are plenty of them to choose from at http://www.camgirl.pw That site is literally loaded with babes.

 34. The weekend is fast approaching and that means you’ve got plenty of time to relax. Spend some of your downtime with a sexy lady. You’ll be amazed by just how much fun it can be. There are plenty of them to choose from at http://www.camgirl.pw That site is literally loaded with babes.

 35. Weekends were made for spending time with cam girls. Not just any cam girls. The ones at http://www.camgirl.pw are super hot. These are the girls who you drool over. Have yourself a good time with these beauties. You’ll definitely have a smile all over your face afterwards.

 36. Weekends were made for spending time with cam girls. Not just any cam girls. The ones at http://www.camgirl.pw are super hot. These are the girls who you drool over. Have yourself a good time with these beauties. You’ll definitely have a smile all over your face afterwards.

 37. Good one! Interesting informations over this website. I spent 3 hours trying to find such article. I will also share it with a couple of friends interested in it. Finished with the work done, I will visit some model Webcams. Thank you very much!!

 38. Coolone! Interesting article over here. I spent 1 hour trying to find such article. I will also share it with a couple of friends interested in it. Done with the job done, I will visit some model Webcams. Danke!!

 39. The week has just begun and that means it’s time to relieve some stress. You’ve got plenty of work ahead of you. You’ll need all the relaxation you can sneak in. No one can melt the stress like a cam girl can. At http://www.camgirl.pw you’re sure to find a cutie that will make you forget all about whatever was stressing you out.

 40. The week has just begun and that means it’s time to relieve some stress. You’ve got plenty of work ahead of you. You’ll need all the relaxation you can sneak in. No one can melt the stress like a cam girl can. At http://www.camgirl.pw you’re sure to find a cutie that will make you forget all about whatever was stressing you out.

 41. Good! Interesting tips over here. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.| I could not resist commenting. I ‘ve spent 1 hour trying to find such infos. I’ll also share it with a couple of friends interested in it. I’ve just bookmarked this web. Now with the job done, I’ll enjoy some online Webcams. Thanks!! Greetings from Europe!

 42. Right now you could be having a whole lot of fun. All it takes is visiting http://www.camgirl.pw There’s no site out there more fun than that one. It’s loaded with girls who know how to treat a man right. They’ll make sure your day is a very good one.

 43. jasa website medan, jasa website sekolah, web sekolah gratis, jasa web stabat, jasa website asahan, jasa website batubara, web sekolah murah, jasa toko online, jasa web murah terbaik, jasa web murah

 44. Good point! Interesting info over this web. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.| I could not resist commenting. I have spent 3 hours looking for such infos. I’ll also share it with a couple of friends interested in it. I’ve just bookmarked this website. Now with the search done, I’ll enjoy some online Webcams. Thank you!! Greetings from Austria!

 45. You’re in some serious need of relaxation. That’s where a site like http://www.camgirl.pw comes in handy. You can do a whole lot of relaxing there. You’ll find plenty of fun girls to talk to. These are the hottest and most wild girls on the internet. Chat with them and have yourself a good time.

 46. Cool info! Interesting tips over this website. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.| I could not resist commenting. I ‘ve spent some hours trying to find such infos. I will also share it with a couple of friends interested in it. I have just bookmarked this web. Right now with the search done, I’ll enjoy some Russia 2018 Cams. Thank you very much!! Regards from Russia 2018!

 47. Super! Interesting info over this web. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.| I could not resist commenting. I ‘ve spent 3 hours searching for such informations. I’ll also share it with a couple of friends interested in it. I’ve just bookmarked this web. Finished with the task done, I will watch some WAGs Webcams. Thank you very much!! Regards from Mundial 2018!

 48. You’ve been working hard lately. All that stress has got to be eating at you. Why not take a break and enjoy some cam girls? There’s plenty of them to enjoy at http://www.camgirl.pw It’s wall to wall babes at this site. You’ll know that right away after your first visit.

 49. I have learned newer and more effective things via your weblog. One other thing I’d really like to say is that newer laptop os’s are inclined to allow much more memory to get used, but they in addition demand more memory simply to perform. If a person’s computer is not able to handle additional memory and also the newest program requires that ram increase, it is usually the time to shop for a new Laptop or computer. Thanks

 50. I’ve learned some new things through your weblog. One other thing I would like to say is that newer laptop or computer operating systems usually allow much more memory to use, but they likewise demand more memory space simply to perform. If your computer can not handle more memory as well as newest application requires that memory space increase, it might be the time to buy a new Laptop or computer. Thanks

 51. I’ve learned new things by means of your site. One other thing I’d really like to say is that often newer computer os’s are likely to allow extra memory to use, but they also demand more storage simply to function. If an individual’s computer is unable to handle additional memory plus the newest program requires that storage increase, it can be the time to shop for a new Computer. Thanks

 52. One thing I would like to say is always that before purchasing more personal computer memory, look into the machine directly into which it can be installed. In the event the machine will be running Windows XP, for instance, the particular memory threshold is 3.25GB. Installing more than this would merely constitute any waste. Be sure that one’s mother board can handle the actual upgrade quantity, as well. Good blog post.

 53. I’ve learned newer and more effective things by your site. One other thing I want to say is newer pc os’s have a tendency to allow much more memory to be utilized, but they in addition demand more memory space simply to perform. If a person’s computer can’t handle much more memory plus the newest program requires that ram increase, it could be the time to buy a new Laptop or computer. Thanks

 54. Thanks for helping me to get new suggestions about pc’s. I also possess the belief that one of the best ways to keep your laptop computer in leading condition has been a hard plastic-type case, or even shell, that will fit over the top of the computer. A majority of these protective gear are model unique since they are manufactured to fit perfectly within the natural outer shell. You can buy them directly from the seller, or from third party sources if they are available for your notebook, however its not all laptop can have a shell on the market. Once more, thanks for your guidelines.

 55. I have realized some new elements from your internet site about computer systems. Another thing I have always considered is that computers have become an item that each household must have for many reasons. They provide convenient ways in which to organize households, pay bills, shop, study, focus on music and also watch tv shows. An innovative approach to complete all of these tasks has been a laptop. These computer systems are mobile, small, robust and lightweight.

 56. Thanks for your post. I also believe laptop computers have become more and more popular these days, and now tend to be the only form of computer found in a household. This is due to the fact that at the same time they are becoming more and more economical, their working power is growing to the point where these are as powerful as personal computers coming from just a few in years past.

 57. Thanks for your posting. I also think that laptop computers have gotten more and more popular nowadays, and now will often be the only kind of computer utilised in a household. The reason is that at the same time potentially they are becoming more and more reasonably priced, their computing power keeps growing to the point where they can be as robust as desktop computers coming from just a few years ago.

 58. I have seen lots of useful elements on your internet site about desktops. However, I have the judgment that laptop computers are still not nearly powerful sufficiently to be a sensible choice if you often do tasks that require a great deal of power, such as video editing. But for net surfing, statement processing, and majority of other common computer work they are just fine, provided you don’t mind your little friend screen size. Many thanks sharing your notions.

 59. Thanks for the suggestions you have provided here. Something important I would like to convey is that personal computer memory demands generally go up along with other developments in the technologies. For instance, any time new generations of cpus are brought to the market, there’s usually a corresponding increase in the dimensions preferences of both laptop or computer memory along with hard drive space. This is because the application operated by these processors will inevitably increase in power to use the new technological know-how.

 60. I have learned result-oriented things by means of your blog. One other thing I’d like to say is that newer laptop operating systems are inclined to allow additional memory to be played with, but they in addition demand more memory space simply to run. If your computer is not able to handle more memory and the newest software package requires that ram increase, it may be the time to shop for a new Laptop. Thanks

 61. One thing I’d really like to say is that often before obtaining more laptop or computer memory, look into the machine directly into which it would be installed. Should the machine is usually running Windows XP, for instance, the particular memory limit is 3.25GB. Using more than this would just constitute a new waste. Make sure that one’s motherboard can handle the upgrade amount, as well. Thanks for your blog post.

 62. Thanks for the ideas you have discussed here. Something else I would like to convey is that computer system memory requirements generally rise along with other breakthroughs in the technology. For instance, whenever new generations of processor chips are brought to the market, there is certainly usually an equivalent increase in the scale calls for of all personal computer memory along with hard drive room. This is because the program operated through these processor chips will inevitably increase in power to take advantage of the new technological innovation.

 63. Thanks for your publication. I also think laptop computers have gotten more and more popular these days, and now are sometimes the only type of computer included in a household. This is due to the fact that at the same time that they are becoming more and more reasonably priced, their working power is growing to the point where there’re as effective as desktop computers from just a few years ago.

 64. Thanks for your blog post. Things i would like to make contributions about is that computer memory should be purchased if your computer still cannot cope with what you do along with it. One can install two RAM memory boards containing 1GB each, for example, but not certainly one of 1GB and one with 2GB. One should make sure the car maker’s documentation for own PC to be certain what type of memory space is necessary.

 65. One thing I’d really like to say is that before obtaining more laptop or computer memory, look into the machine in which it could well be installed. If your machine is running Windows XP, for instance, the memory ceiling is 3.25GB. Installing greater than this would just constitute a new waste. Be sure that one’s mother board can handle the particular upgrade amount, as well. Interesting blog post.

 66. One thing I would really like to say is that before obtaining more computer system memory, take a look at the machine into which it could well be installed. If the machine is actually running Windows XP, for instance, a memory threshold is 3.25GB. The installation of a lot more than this would purely constitute some sort of waste. Make sure that one’s motherboard can handle the upgrade volume, as well. Interesting blog post.

 67. I have really learned newer and more effective things by your blog. One other thing I’d like to say is that often newer computer os’s are inclined to allow far more memory to be played with, but they in addition demand more memory space simply to work. If an individual’s computer is unable to handle a lot more memory plus the newest computer software requires that memory space increase, it could be the time to shop for a new PC. Thanks

 68. I have acquired some new things from your site about computers. Another thing I’ve always presumed is that laptop computers have become something that each house must have for many reasons. They provide convenient ways to organize the home, pay bills, shop, study, hear music as well as watch television shows. An innovative technique to complete these tasks is by using a laptop. These computer systems are mobile ones, small, robust and easily transportable.

 69. I have figured out some new points from your web page about personal computers. Another thing I’ve always believed is that computers have become a specific thing that each family must have for a lot of reasons. They offer convenient ways in which to organize the home, pay bills, search for information, study, tune in to music as well as watch tv series. An innovative method to complete most of these tasks is a notebook computer. These computers are mobile ones, small, highly effective and convenient.

 70. Thanks for the tips you have provided here. Something important I would like to express is that laptop or computer memory needs generally go up along with other breakthroughs in the engineering. For instance, as soon as new generations of processors are brought to the market, there is usually a related increase in the size and style preferences of both the laptop or computer memory in addition to hard drive room. This is because the application operated by way of these processors will inevitably surge in power to leverage the new know-how.

 71. Thanks for helping me to obtain new thoughts about personal computers. I also have the belief that one of the best ways to keep your mobile computer in excellent condition is with a hard plastic material case, or even shell, that matches over the top of one’s computer. These types of protective gear are model precise since they are made to fit perfectly across the natural outer shell. You can buy these directly from the vendor, or via third party places if they are for your mobile computer, however its not all laptop may have a covering on the market. Once more, thanks for your tips.

 72. Thanks for your posting. I also think laptop computers have become more and more popular right now, and now will often be the only type of computer utilized in a household. Simply because at the same time they are becoming more and more very affordable, their processing power keeps growing to the point where these are as powerful as personal computers through just a few in years past.

 73. I have seen many useful things on your web site about pcs. However, I’ve got the view that notebooks are still not nearly powerful adequately to be a good option if you typically do jobs that require many power, for instance video croping and editing. But for net surfing, word processing, and a lot other common computer work they are all right, provided you may not mind your little friend screen size. Many thanks for sharing your ideas.

 74. Hello there friend! There are certainly a lot of details like that to take into consideration. That is a great point to bring up. I offer the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions like the one you bring up where the most important thing will be working in honest good faith. I don?t know if best practices have emerged around things like that, but I am sure that your job is clearly identified as a fair game. Both boys and girls feel the impact of just a moment?s pleasure, for the rest of their lives. Again thanks alot for this!

 75. Things i have seen in terms of pc memory is the fact there are technical specs such as SDRAM, DDR etc, that must fit in with the technical specs of the mother board. If the personal computer’s motherboard is very current and there are no os issues, modernizing the ram literally takes under sixty minutes. It’s on the list of easiest laptop or computer upgrade processes one can picture. Thanks for revealing your ideas.

 76. I have learned some new items from your site about personal computers. Another thing I have always considered is that laptop computers have become an item that each house must have for several reasons. They provide convenient ways in which to organize households, pay bills, go shopping, study, hear music and perhaps watch tv programs. An innovative way to complete most of these tasks is with a notebook computer. These desktops are mobile, small, potent and portable.

 77. The things i have seen in terms of computer system memory is there are requirements such as SDRAM, DDR or anything else, that must fit in with the specifications of the motherboard. If the computer’s motherboard is fairly current while there are no computer OS issues, replacing the memory literally requires under an hour. It’s one of many easiest personal computer upgrade treatments one can think about. Thanks for discussing your ideas.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.