Humanitats

Nou cicle Literatura europea i patrimoni

MNAC site

Els Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya organitzen una nova edició del Cicle Literatura europea i patrimoni. Itineraris d’art i literatura medievals.

Les visites, programades amb la col·laboració del Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu d’Arqueologia de Catalunya i el Museu Episcopal de Vic, són totalment gratuïtes i obertes a tothom i tenen l’objectiu d’acostar-nos al nostre patrimoni històric i cultural a partir dels relats de l’Europa medieval.

El Cicle està organitzat per Neus Rotger, professora dels Estudis d’Arts i Humanitats, i conduït per Pau Gerez, Doctor en Història Medieval i en Filologia Romànica i col·laborador docent de la UOC.

El cicle consta de tres activitats independents que tenen lloc a tres ciutats que destaquen pel seu patrimoni medieval: Barcelona, Girona i Vic.

CALENDARI 
Dissabte, 24 d’octubre de 2015: Literatura romànica al Museu Nacional d’Art de Catalunya
Dissabte, 28 de novembre de 2015: La Girona de Cerverí al Museu d’Arqueologia de Catalunya
Dissabte, 19 de desembre de 2015: Literatura europea al Museu Episcopal de Vic

PROGRAMA 

Dissabte, 24 d’octubre de 2015
Literatura romànica al Museu Nacional d’Art de Catalunya

Horari: de 10:00 a 13:00 h.
Visita limitada a 25 participants

MNACEn els vint-i-sis conjunts que conté el Museu Nacional hi ha una unitat d’estil i una unitat d’interès que remet a la literatura de l’època d’arreu de l’Europa Occidental. Aquesta unitat es deu al fet que existia una comunicació cultural molt intensa entre els diferents territoris de l’Europa medieval. Malgrat que la literatura medieval té un alt component laic, cal tenir en compte fortes influències de l’àmbit religiós –exclusiu en els conjunts murals–; per exemple, no podem deixar de pensar en les Maiestas Domini quan es fa referència a Carlemany en la Chanson de Roland.

L’objectiu de la visita és observar punts de connexió entre les arts figuratives i la literatura de l’època romànica. Així, es comentarà la relació dels grans conjunts de pintura mural que conserva el Museu relacionats amb la literatura de l’època.

L’activitat és gratuïta i oberta a tothom. Inscripció obligatòria [places exhaurides]

Dissabte, 28 de novembre de 2015
La Girona de Cerverí 

Horari: de 10:00 a 13:00 h.
Visita limitada a 30 participants

MAC2_4

Aquesta sortida ens portarà al Museu d’Arqueologia de Catalunya, per després visitar els carrerons de la Girona medieval. Hem volgut anomenar-la La Girona de Cerverí per a recollir precisament aquesta intenció contextualitzadora de les poesies del trobador segarrenc. L’objectiu bàsic és que els participants en l’activitat prenguin consciència de la interrelació que hi ha entre les diverses arts d’una mateixa època i un mateix espai geogràfic: el romànic.

A la seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona, situada a l’església del monestir de Sant Pere de Galligants, ens aturarem especialment en la lectura dels capitells de les naus i els del seu claustre, fent notar als assistents diverses escenes, com ara la dels joglars que acompanyen a l’abat i que també es poden veure en una representació similar al Museu Nacional d’Art de Catalunya, en un dels murals de Sant Joan de Boí. Destacarem també la relació entre l’artista/artesà, la seva pròpia obra i els comitents mitjançant l’anàlisi de la inscripció de la rosassa del Museu d’Arqueologia.

L’activitat és gratuïta i oberta a tothom. Inscripció obligatòria [places exhaurides]

Dissabte, 19 de desembre de 2015
Literatura europea al Museu Episcopal de Vic

Horari: de 10:00 a 13:00 h.
Visita limitada a 30 participants

MEV1

La capital d’Osona disposa, tal vegada, de la millor col·lecció al món de pintura romànica sobre fusta. Un patrimoni que destaca especialment per un tractament museogràfic molt contemporani que acosta l’art medieval a la sensibilitat de l’espectador actual. La visita consistirà en el comentari de les obres pictòriques (frescos, frontals, bigues…) i escultòriques (majestats, davallaments, arquetes…) bo i relacionant-les amb la literatura produïda en l’època en què van ser creades.

L’activitat és gratuïta i oberta a tothom. Inscripció obligatòria a partir del 5 de novembre.

Podeu descarregar el Dossier complet d’aquestes visites en aquest enllaç.

CALENDARI DE LA PROPERA EDICIÓ DEL CICLE:

Dissabte, 2 d’abril de 2016: La Girona de Cerverí al Museu d’Arqueologia de Catalunya
Dissabte, 30 d’abril de 2016: Literatura romànica al Museu Nacional d’Art de Catalunya
Dissabte, 21 de maig 2016: Literatura europea al Museu Episcopal de Vic 

 Amb la col·laboració de: 

 maclogo mevmnac logo

 

111 comments

 1. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 2. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 3. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 4. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 5. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 6. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 7. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 8. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 9. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 10. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 11. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 12. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 13. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 14. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 15. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 16. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 17. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 18. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 19. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 20. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 21. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 22. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 23. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 24. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 25. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 26. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 27. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 28. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 29. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 30. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 31. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 32. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 33. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 34. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 35. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 36. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 37. Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

 38. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 39. This is a new list for today. I’m sorry about the last two lists. You may find some proxies not working the way they should. There was also duplicates in the list. I’m still learning about free public proxies. I hope you can make good use out of this list.

 40. The weekend is fast approaching and that means you’ve got plenty of time to relax. Spend some of your downtime with a sexy lady. You’ll be amazed by just how much fun it can be. There are plenty of them to choose from at http://www.camgirl.pw That site is literally loaded with babes.

 41. Weekends were made for spending time with cam girls. Not just any cam girls. The ones at http://www.camgirl.pw are super hot. These are the girls who you drool over. Have yourself a good time with these beauties. You’ll definitely have a smile all over your face afterwards.

 42. Cool article! Interesting information over here. I spent some time looking for such informations. I will also share it with some friends interested in it. Now with the task done, I’m going to watch some live Cams. Danke!!

 43. Cool article! Interesting info over this web. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.| I could not refrain from commenting. I ‘ve spent some hours looking for such infos. I will also share it with a couple of friends interested in it. I’ve just bookmarked this website. Done with the work done, I will watch some live Cams. Thanks!! Greetings from Austria!

 44. I like the helpful information you provide on your articles.
  I’ll bookmark your weblog and test again here regularly.

  I am somewhat sure I’ll be told a lot of new stuff right here!

  Good luck for the following!

 45. Greetings! This is my first comment here so I just wanted to give a
  quick shout out and say I truly enjoy reading through your
  posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that
  go over the same subjects? Thanks!

 46. Thanks for expressing your ideas. I’d personally also like to convey that video games have been ever evolving. Today’s technology and revolutions have assisted create practical and interactive games. These types of entertainment games were not really sensible when the actual concept was first being tried. Just like other forms of technologies, video games also have had to grow through many ages. This itself is testimony towards fast development of video games.

 47. So, the motor yachts. This is almost always a monohull watercraft with advanced superstructure. It usually has standard gentlemanly set of facilities: several spacious cabins, insulated toilet, advanced and comfortable cook-galley, sun deck (for sunbathing), wide area at the stern (for swimming), fridge, CD-Audio.
  https://www.cheapencorner.com/Fitness/

 48. Super! Interesting information over this web. It is pretty worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.| I couldn’t refrain from commenting. I have spent 2 hours looking for such informations. I’ll also share it with a couple of friends interested in it. I’ve just bookmarked this website. Done with the task done, I’ll watch some Russia 2018 Webcams. Thank you!! Regards from Russia 2018!

 49. Good! Interesting article over this website. It is pretty worth enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.| I couldn’t resist commenting. I ‘ve spent 3 hours searching for such informations. I will also share it with some friends interested in it. I have just bookmarked this website. Finished with the job done, I’ll visit some Russia 2018 Cams. Thank you!! Regards from Russia WM!

 50. You’re in some serious need of relaxation. That’s where a site like http://www.camgirl.pw comes in handy. You can do a whole lot of relaxing there. You’ll find plenty of fun girls to talk to. These are the hottest and most wild girls on the internet. Chat with them and have yourself a good time.

 51. You’re in some serious need of relaxation. That’s where a site like http://www.camgirl.pw comes in handy. You can do a whole lot of relaxing there. You’ll find plenty of fun girls to talk to. These are the hottest and most wild girls on the internet. Chat with them and have yourself a good time.

 52. You’ve been working hard lately. All that stress has got to be eating at you. Why not take a break and enjoy some cam girls? There’s plenty of them to enjoy at http://www.camgirl.pw It’s wall to wall babes at this site. You’ll know that right away after your first visit.

 53. -Discover How to Reverse Infertility and Get Pregnant Almost At Any Age, Even If You’ve Tried Everything And Nothing Has Ever Worked For You Before

 54. Thanks for helping me to achieve new ideas about pcs. I also have the belief that one of the best ways to maintain your laptop computer in perfect condition is with a hard plastic material case, or even shell, that will fit over the top of your computer. These kind of protective gear are generally model unique since they are made to fit perfectly across the natural housing. You can buy all of them directly from the seller, or from third party sources if they are designed for your laptop computer, however its not all laptop may have a covering on the market. Yet again, thanks for your points.

 55. Hello there friend! An interesting discussion is worth comment. I think that you should write more on this topic, it might not be a taboo subject but generally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers Again thanks alot for this!

 56. Thanks for your article. I also believe that laptop computers have become more and more popular lately, and now tend to be the only sort of computer utilized in a household. This is because at the same time that they are becoming more and more cost-effective, their processing power is growing to the point where they’re as powerful as pc’s out of just a few in years past.

 57. Thanks for the guidelines you have contributed here. Yet another thing I would like to convey is that pc memory requirements generally rise along with other advances in the know-how. For instance, any time new generations of processor chips are made in the market, there is certainly usually a related increase in the shape calls for of all personal computer memory as well as hard drive room. This is because the program operated through these processors will inevitably boost in power to benefit from the new technological know-how.

 58. I have learned result-oriented things by means of your site. One other thing I want to say is that newer laptop os’s tend to allow a lot more memory to get used, but they also demand more storage simply to operate. If an individual’s computer is unable to handle more memory as well as the newest computer software requires that storage increase, it can be the time to shop for a new Laptop or computer. Thanks

 59. I have really learned some new things by your blog site. One other thing I would like to say is that newer pc operating systems tend to allow far more memory to be utilized, but they in addition demand more storage simply to perform. If a person’s computer could not handle a lot more memory as well as newest application requires that ram increase, it could be the time to buy a new Laptop. Thanks

 60. One thing I’d like to say is the fact that before purchasing more computer memory, look into the machine in which it could well be installed. If the machine can be running Windows XP, for instance, a memory limit is 3.25GB. The installation of in excess of this would basically constitute a new waste. Make sure one’s mother board can handle the particular upgrade volume, as well. Interesting blog post.

 61. Thanks for your blog post. What I would like to contribute is that pc memory needs to be purchased but if your computer can no longer cope with everything you do with it. One can put in two RAM boards with 1GB each, by way of example, but not certainly one of 1GB and one of 2GB. One should make sure the company’s documentation for the PC to make certain what type of memory is needed.

 62. One thing I’d like to say is the fact that before acquiring more laptop memory, consider the machine in to which it could be installed. If the machine is definitely running Windows XP, for instance, a memory limit is 3.25GB. Installing more than this would merely constitute just a waste. Make sure one’s motherboard can handle your upgrade amount, as well. Great blog post.

 63. Thanks for the guidelines you have discussed here. Something else I would like to state is that personal computer memory specifications generally rise along with other breakthroughs in the engineering. For instance, when new generations of cpus are brought to the market, there is certainly usually a matching increase in the size demands of all computer system memory and also hard drive space. This is because software program operated by way of these processors will inevitably rise in power to make use of the new technology.

 64. I have seen plenty of useful items on your website about pc’s. However, I have the opinion that laptop computers are still not quite powerful sufficiently to be a wise decision if you frequently do things that require a great deal of power, like video enhancing. But for net surfing, statement processing, and the majority of other typical computer work they are okay, provided you cannot mind the little screen size. Thank you for sharing your opinions.

 65. I have really learned result-oriented things by your website. One other thing I would like to say is newer laptop or computer operating systems have a tendency to allow far more memory to get used, but they furthermore demand more ram simply to function. If a person’s computer could not handle a lot more memory and also the newest software program requires that memory space increase, it can be the time to shop for a new Computer system. Thanks

 66. Thanks for the recommendations you have shared here. Yet another thing I would like to say is that computer memory demands generally rise along with other improvements in the technological innovation. For instance, when new generations of cpus are brought to the market, there’s usually an equivalent increase in the size and style calls for of all laptop memory and hard drive space. This is because the software program operated by these processor chips will inevitably boost in power to make new engineering.

 67. Thanks for the tips you have discussed here. Yet another thing I would like to express is that laptop memory demands generally rise along with other advances in the technology. For instance, when new generations of cpus are introduced to the market, there’s usually a corresponding increase in the size and style demands of both the computer memory and hard drive space. This is because the application operated by way of these cpus will inevitably rise in power to take advantage of the new technology.

 68. One thing I would like to say is the fact that before obtaining more personal computer memory, take a look at the machine directly into which it would be installed. If the machine is actually running Windows XP, for instance, the memory ceiling is 3.25GB. The installation of a lot more than this would just constitute some sort of waste. Make sure one’s motherboard can handle the particular upgrade quantity, as well. Great blog post.

 69. One thing I would really like to say is before buying more laptop memory, consider the machine in which it is installed. When the machine is running Windows XP, for instance, the particular memory limit is 3.25GB. Applying a lot more than this would merely constitute a new waste. Make certain that one’s mother board can handle an upgrade amount, as well. Great blog post.

 70. One thing I’d really like to say is that before buying more computer memory, take a look at the machine within which it could well be installed. When the machine is usually running Windows XP, for instance, the memory limit is 3.25GB. The installation of greater than this would basically constitute some sort of waste. Be sure that one’s motherboard can handle the upgrade amount, as well. Interesting blog post.

 71. Thanks for making me to gain new thoughts about computers. I also hold the belief that one of the best ways to keep your mobile computer in prime condition is by using a hard plastic-type material case, or perhaps shell, that will fit over the top of your computer. These kinds of protective gear are usually model precise since they are made to fit perfectly across the natural covering. You can buy all of them directly from owner, or from third party places if they are readily available for your notebook computer, however not all laptop will have a spend on the market. Once again, thanks for your ideas.

 72. Thanks for the points you have contributed here. Something important I would like to convey is that personal computer memory specifications generally go up along with other advancements in the technology. For instance, any time new generations of cpus are made in the market, there is usually a corresponding increase in the dimensions demands of all computer system memory as well as hard drive room. This is because the program operated through these processor chips will inevitably increase in power to use the new technological know-how.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.